Diensten

Marktpartijen en overheden inspireren

Marktpartijen en overheden inspireren

Als je met een creatief en een duurzaam plan inspireert, sla je twee vliegen in één klap. Als marktpartij vergroot je de kans dat je een project daadwerkelijk mag realiseren én je biedt de samenleving een verschil voor de wereld van morgen. Dat is precies waarom De Verschilmakerij inzet op die praktische inspiratie. Het brengt ons als samenleving verder met elkaar. En overheden? Die helpen wij als De Verschilmakerij praktisch met het uitdagen van de markt. Die uitdagingen moeten vooral gegroeid zijn vanuit de samenleving. Ophalen dus. Draagvlak maken. Inspireren, mensen bewust maken en meenemen naar de wereld van morgen.

Het belang van een duurzaam idee

Eigenlijk hebben publieke en private partijen eenzelfde belang. Aansluiting zoeken bij klimaatdoelstellingen die ook Nederland zichzelf terecht heeft opgelegd. Het is dus van belang dat publieke en private partijen elkaar kunnen (en willen) begrijpen en versterken. Niet blijven hangen in de vorm van traditioneel aanbesteden en vooraf opgelegde beperkingen. Met concrete plannen maak je het verschil en dus moet je dat creatieve en duurzame idee ontwikkelen en snel verder brengen. De vorm zoeken en de inhoud maken.

Ben je een marktpartij en probeer je in aanmerking te komen voor het realiseren van een werk voor de overheid? Dan heb je dat verschil nodig. Het zorgt voor een waarde die van invloed is op de gunning van een project. Een hoge beoordeling van jouw verschil makend plan genereert een fictieve korting op je inschrijfprijs en stelt je in de gelegenheid een financieel gezond project te realiseren. En met je verschil maak je daarbij de wereld van morgen beter en mooier.

De huidige tijd biedt kansen. We zien elke dag de gevolgen voor ons klimaat van het toepassen van fossiele grondstoffen. Daarnaast is er een schaarste waardoor de prijs van deze grondstoffen stijgt. Nu is dus hét moment om de omslag in materialisatie te maken. Circulaire- en biobased (natuurlijke) grondstoffen dus. De energietransitie en de noodzaak om te komen tot duurzame mobiliteit, maken out-of-the-box denken mooier en kansrijker dan ooit. Het is dus belangrijk om na te denken hoe je samen tot meerwaarde kan komen.

De rol van de Verschilmakerij

Voordat je tot een plan komt, is het van belang tot mooie concrete kansen te komen. Hoe kun je diverse maatschappelijk opgaven verbinden en daarmee een winnend verschil maken? Welke partijen zou je in deze fase al aan je kunnen verbinden en op welke wijze kun je dat dan organiseren? Kan burgerparticipatie van waarde zijn voor je plan? Kom je daarmee tot een belangrijke meerwaarde voor mens en omgeving? Hoe ga je impact maken? In deze idee-fase is het belangrijk om vrij te denken. Laat je inspireren, denk buiten de kaders en verbreed je netwerk. De Verschilmakerij kan hier een verbindende en inspirerende rol in spelen. We bouwen samen mooie coalities.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen, dan kun je een kennismakingsgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat jij nodig hebt om tot een succesvol plan te komen. Geen theoretisch wetenschappelijk gesprek, maar aan tafel met opgestroopte mouwen.

Neem contact met ons op

Direct aan de slag?

Als je niet kunt wachten om samen met ons het verschil te maken, dan kun je direct een e-mail sturen naar info@deverschilmakerij.nl of bellen op 085-0204904. Uiteraard ben je ook welkom bij ons in De Verschilmakerij in het Gelderse Varik.