Diensten

Mensen inspireren

Mensen inspireren

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft hun (consumptie)gedrag gelukkig al aangepast. We begrijpen de noodzaak om te komen tot ingrijpende veranderingen. Dagelijks worden we geconfronteerd met de urgentie. Helaas is dit voor een ander deel van de bevolking nog niet het geval. Daarom inspireren wij mensen. Zo werken we toe naar bewust consumeren en ander materiaalgebruik. Inspireren, bewustwording en beleving dus. Dat leidt altijd tot resultaat als je het vanuit je hart doet.

Het belang van bewustwording

We weten allemaal dat het anders moet, maar er zit nog een groot verschil tussen denken en doen. Om dit te veranderen moeten we mensen écht meenemen en laten zien dat het anders kan. Bewustwording kan leiden tot bijvoorbeeld een betere inzameling van grondstoffen, de basis voor het produceren van nieuwe (bouw)materialen. We sluiten de keten, werken met elkaar aan hergebruik en bouwen aan circulair materiaalgebruik. Zo werkt De Verschilmakerij in Fruitdelta Rivierenland creatief en ambitieus samen met o.a. Avri, de grondstoffeninzamelaar, die deze taken uitvoert voor acht gemeenten in de regio. Deze ‘bewustwordingscoalities’ bouwen we ook graag in andere regio’s en met andere partners.

Door in de directe woon- en leefomgeving circulaire concepten te realiseren, maken we de wereld van morgen tastbaar. Met producten die gemaakt zijn van biobased (natuurlijke) materialen en hernieuwbare grondstoffen maken we mensen bewust van de mogelijkheden. We laten mensen de wereld van morgen beleven. We doen met elkaar wat nodig is.

De rol van de Verschilmakerij

De Verschilmakerij neemt mensen mee naar een toekomst waarin ander materiaalgebruik mogelijk (en noodzakelijk) is. Dit doen we door concepten aan te bieden die, met name kinderen, inspireren om zuinig en verstandig om te gaan met grondstoffen en deze grondstoffen opnieuw in te zetten. Als je de boodschap op kinderen kunt overbrengen zal deze zich bijna natuurlijk vervolgen naar ouders en grootouders. Concepten van De Verschilmakerij bestaan uit een standaard productenpakket dat wordt ondersteund met verhalende bebording en leuke spellen die de belevingswereld van kinderen aanspreken.

Eén van onze concepten is het ‘Pleintje van Morgen’. Dit is een plek in de buitenruimte waar kinderen kunnen spelen en leren tussen materialen die geproduceerd zijn uit (ingezamelde afval)grondstoffen en natuurlijk verduurzaamd hout. Naast het ‘Pleintje van Morgen’ introduceert De Verschilmakerij binnenkort ook het ‘Kruispuntje van Morgen’ en wordt gewerkt aan het ‘Schoolpleintje van Morgen’, en het ‘Straatje van Morgen’. Daarnaast wordt ingezet op de ontwikkeling van een lespakket voor basisschoolleerlingen dat gaat zorgen voor een mooie verbinding tussen het klaslokaal en praktijk in de buitenruimte. Leren en beleven dus.

De picknicktafel met het unieke Aart-Bol spel, waarin kinderen worden meegenomen in de noodzaak om te komen tot ‘anders doen’ wordt daarnaast ook als los onderdeel voor de buitenruimte geleverd.

De Verschilmakerij heeft voor de ontwikkeling van deze concepten een exclusieve samenwerking met tekstschrijver Fred Eggink, striptekenaar Arie van Vliet en vormgever Leon Gerritse.

Download hier de PDF brochure van het Pleintje van Morgen

Download hier de PDF brochure van het Kruispuntje van Morgen

Direct meer weten?

Als je niet kunt wachten en snel alles wilt weten over het Pleintje van Morgen of andere concepten, dan kun je direct een e-mail sturen naar info@deverschilmakerij.nl of bellen op 085-0204904. Uiteraard gaan wij ook graag samen met je naar een locatie waar al een Pleintje van Morgen is gerealiseerd!